+40 764 406 955 office@apte2002.ro

TRANZIT FARA AUTORIZATII PRIN SERBIA SI CROATIA

sept. 22, 2021 | 0 comentarii

Protocoalele de tranzitare fara autorizatie de transport prin Serbia si Croatia sunt disponibile la adresa:

http://www.fort-romania.ro/wordpress/

In cazul Serbiei sunt specificate clar incadrari peste Euro 2, liber fara autorizare dar avand in posesie dovada de incadrare.
In cazul Croatiei nu este specificata nici o conditie decat cea de tranzit.
In cel mai scurt timp pregatim impreuna cu FORT o delegatie care sa verifice aceste protocoale pe teritoriul Serbiei si Croatiei, in acelasi timp se va incheia si un acord cu 2-4 comisionari vamali pentru garantarea tranzitului.
Toate demersurile noastre vin in sustinerea transportatorilor membri precum si in nesustinerea tranzitarii statului ungar pentru evitarea eventualelor probleme.
Unele dintre principalele atuuri ale tranzitarii celor doua state sunt inexistenta restrictiilor de vara precum si taxe foarte reduse de autostrazi.
Este la mana transportatorilor ce vor face cu noile oportunitati anuntate de FORT & APTE 2002. Este inca o ruta nerodata, vom vedea in timp toate costurile adiacente. Oricum, bulgarii demult folosesc ruta asta. Propun sa incepeti sa analizati trasee, costuri, vamuire (marfa trece prin doua state nemembre UE), speditii. Pe sudul tarii cred ca este o oportunitate ce trebuie fructificata, in rest vom vedea ce „misca” ungurii in domeniu legislativ , dupa dusul rece primit de la noi………
Inca o data se adevereste, unde-s doi, puterea creste….
Tot mai multi colegi inteleg ca doar inscriindu-se in una dintre cele doua asociatii (APTE 2002 – www.apte2002.ro -sau FORT – www.fort-romania.ro) se vor realiza mai multe doleante ale firmelor de transport mici si mijlocii…….si nu numai.
O.G. 26/2009. (VI. 22.) KHEM (HU), care regleaza taxele platibile ptr. depasirile de greutate la tranzitarea Ungariei a fost promulgata si din cauza presiunilor asociatiilor profesionale . Textul integral il gasiti aici (HU):

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0900026.KHE

Urmeaza readucerea la normal a O.G.(HU)57/2007 !!!

COLABORATORI