+40 764 406 955 office@apte2002.ro

SE DOREȘTE VOT URGENT PE TOT PACHETUL RUTIER !

sept. 22, 2021 | 0 comentarii

Alertă APTE 2002 : Atenție ! 

Se dorește vot URGENT pe tot Pachetul Rutier !

Astăzi 21.01.2019 coordonatorii din comisia TRAN ( acei membrii de comisie care au fost desemnați în acest scop de către un grup politic ) vor încerca în ședință secretă să decidă trimiterea Pachetului Rutier 1 în întregime spre vot în plenul Parlamentului UE , chiar dacă două ( detașarea și periodale de condus și de pauză ) din cele trei rapoarte au fost respinse în ședința comisiei din data de 10.01.2019.

APTE 2002 după ce a inițiat și co-organizat protestul din data de 10.01.2019 , fiind primul patronat din Uniunea Europeană care a sesizat necesitatea organizării unei demonstrații în timpul ședinței comisiei TRAN privind votarea pe cele trei rapoarte din Pachetul Rutier și primul patronat din Uniunea Europeană care a solicitat RESPINGEREA TOTALĂ a compromisurilor Kylönnen , Van Camp și Ertug ( motivând în 10 puncte temeinicia solicitării ) a urmărit în continuare cu atenție evoluția procedurală a Pachetului , sesizând o enormă presiune a intereselor din Vestul UE , ca toate raporatele , chiar și cele respinse să ajungă în actualul plen al Parlamentului UE spre a fi votate. În data de 15.01. o delegație APTE 2002 , formată din Președinte Pop Adrian Virgil și Secretar General Av. Szántó Árpád a participat la o întâlnire a membrilor comisiei TRAN compusă doar din eurodeputații din Estul UE , ținută în sediul Parlamentului UE de la Strasbourg , unde s-au luat în discuție toate variantele de lucru privind procedurile următoare legate de Pachetul Rutier 1. La sfârșitul întâlnirii , într-un grup mai restrâns și delegația APTE a luat cuvântul solicitând ca parcursul Pachetului Rutier 1 să fie blocat pe mandatul actualului legislativ , iar procedura să se reia după alegerile europarlamentare din luna mai .

APTE și-a motivat cererea prin faptul că este nevoie de o reconstrucție temeinică și nediscriminatorie a prevederilor Pachetului cu respectarea tuturor drepturilor , libertăților și principiilor statuate în Tratatele de bază ale UE .

APTE a motivat amânarea și prin faptul că în mandatul legislativului viitor se vor schimba raportorii Pachetului Rutier , iar printre noii raportori ( sau raportori alternativi ) se vor putea regăsi alți eurodeputați , poate chiar din Estul UE care să înceapă o reclădire corectă a compromisurilor , chiar de la bază , pentru ca în final pachetul legislativ să fie egal și cinstit pentru toți transportatorii , nu favorabil doar pentru unii.

Important de menționat este faptul că după ședința TRAN din 10.01.2019 a avut loc o întâlnire cu ușile închise a coordonatorilor comisiei TRAN , ședință în care s-ar fi încercat găsirea de variante privind forțarea trimiterii în actualul plen a celor trei rapoarte , chiar dacă două au fost repinse .

Din informațiile ajunse în posesia APTE , coordonatorii comisiei TRAN au mai ținut o ședință secretă și în data de 17.01. în care iarăși au dezbătut modalitatea parcursului Pachetului Rutier spre plen , concluziile coordonatorilor urmând să fie prezentate astăzi , la punctul 3 de pe ordinea de zi, imediat după începerea ședinței comisiei TRAN de la Bruxelles , de la ora locală 15:00 .

Cel mai important detaliu este că , imediat după ședința publică de astăzi 21.01. a comisiei TRAN , biroul coordonatorilor a convocat încă o întâlnire cu ușile închise cu începere de la ora 17:45 , solicitând în prealabil să beneficieze de asistența serviciului legal din cadrul Secretariatului General al Parlamentului Europei , pentru a forța obținerea unei opinii legale privind soarta “dorită” a Pachetului , scopul fiind ca toate aceste demersuri să îmbrace o formă legală , imposibil de contestat. APTE solicită în mod ferm ca toate forurile decizionale ale Uniunii Europene , implicate în evoluția Pachetului Rutier să respecte cu strictețe voința exprimată prin vot al membrilor comisiei TRAN din data de 10 ianuarie 2019 , să respecte principiile democratice și regulile de transparență care stau la baza tuturor regulamentelor UE și nimeni să NU încerce sub nici o formă trimiterea în plenul Parlamentului UE a rapoartelor respinse în comisie . Rapoartele respinse trebuie să rămână respinse și NU reactivate prin diferite metode netransparente și ilegale !

Atasamente :
214_Untitled attachment 00433.pdf

COLABORATORI