+40 764 406 955 office@apte2002.ro

ROVIGNETA …….INTRE DA SI NU…..

aug. 23, 2021 | 0 comentarii

Stimati colegi !
Acum platesc rovigneta doar „fraierii” , cei corecti si care sunt pe cale de faliment !
Daca tot s-au cheltuit o caruta de bani pentru sistemele de supraveghere in trafic, pentru a depista „vitezomanii”. aceste sisteme sunt prevazute cu programe de recunoastere a numerelor de circulatie. In aceasta ordine de idei, NU AR MAI FI NEVOIE de a se mai tipari pe bani grei rovignete, ar fi indeajuns ca de la un terminal de aiurea, cineva ar plati pentru un nr. de inmatriculare suma echivalenta cu o perioada in care dorim sa folosim infrastructura rutiera romana. Printr-un soft ce introduce automat in momentul platii nr. masinii ptr. care s-a platit, monitorizeaza plata acestor taxe de drum in timp si ca posesie pe un nr. de inmatriculare, automat se va sti cine are si cine nu rovigneta „virtuala”in trafic. Asa se vor elibera posturi de la autoritatile de control in teren (economie de bani la buget) si nicio benzinarie nu poate invoca faptul ca „nu are” rovignete de o zi, deoarece totul este „on-line”(virtual), introducerea in sistem se efectueaza instantaneu, in momentul platii. Dispare si posibilitatea de a contesta P.V. de amenda, deoarece nu aveti cum dovedi ca ati platit, daca nu sunteti introdusi deja in sistemul national.
Totul depinde de vointa MT…………..sa DOREASCA sa colecteze bani pentru intretinerea infrastructurii si nu ptr. buzunarele controlorilor. Bineanteles ar trebui sa dispara si licitatiile trucate pentru intretinerea infrastructurii, singura garantie pentru asta ar fi monitorizarea licitatiilor si de catre asociatiile de transportatori. Asa s-ar putea reduce substantial valoarea rovignetei, deoarece asa TOTI participantii la trafic vor fi obligati sa plateasca (taxa sau amenda) si vor disparea portitele de ocolire a platii, dispar comisioanele grase platite pe spinarea noastra clientilor politici.
Cealalta varianta ar fi suspendarea platii rovignetei, sau reducerea drastica a sumei platibile daca achitam pe o perioada mai mare, deoarece plata actuala nu este in raport direct cu folosirea infrastructurii, camioanele, din cauza multiplelor restrictii impuse de Reg. EC 561/2006, cele de sfarsit de saptamana, de tonaj si cele de canicula, dintr-un an platit integral, nu se pot folosi de rovigneta DOAR cca. 200 de zile din an ! ! ! Unde este echitatea ? ? ?
Sunt sigur ca deranjez multa lume, spunand lucrurilor pe nume, atat in randul transportatorilor, cat si la MT, dar imi asum „simpatia” tuturor, deoarece parerea mea este asta.

COLABORATORI