+40 764 406 955 office@apte2002.ro

REGLEMENTARI – C.E. SI TRANSPORTATORI

aug. 23, 2021 | 0 comentarii

Stimati colegi !
Din cauza ca este o problema pe larg dezbatuta si de o importanta deosebita, APTE 2002 are intentia de a propune M.T. „un pachet” de reglementari, ce pot „curata” relatia C.E.- transportatori.
Este un lucru de baza, ca transportatorii NU POT ACTIVA in conditii optime, fara o ramura a transporturilor, numita itermedieri in activitatile conexe transporturilor, in care se inscriu si casele de expeditie.
Problema de baza a transportatorilor NU ESTE EXISTENTA SI ACTIVITATEA C.E. ! Cea mai mare problema o reprezinta intermedierea multipla (in lant) a unor marfuri, creand iluzia existentei a mai multor marfuri, cu toate ca unele sunt postate de mai multe firme intermediare(poate si fara licenta).
In acceptiunea noastra, primordiala ar fi o cernere a firmelor FARA LICENTA DE INTERMEDIERI, pentru asta ar fi nevoie de a se implica si societatea civila, daca ARR nu-si face treaba. La preluarea de comenzi, propunem ca cerinta inscrierea pe comanda, de catre „C.E.”, a licentei de intermedieri. Daca nu o are, executati cursa, incasati banii, apoi faceti sesizare catre ARR.
Vom propunne ARR si Administratiei BursaTransport, ca sa faciliteze o aplicatie ce prezinta lista actualizata a firmelor licentiate (atat C.E., cat si transportatori), ce poate fi accesata direct de pe aplicatia BursaTransport si/sau de pe site-ul APTE2002 – www.apte2002.ro (informatiile exista si acum, dar sunt greu de accesat de multi dintre colegi).
Al doilea pas ar fi reglementarea obtinerii licentei de intermedieri, intr-un mod ce responsabilizeaza mai mult C.E., din cauza ca este un interes comun al C.E. respectabile si al transportatorilor. Rugam respectuos, (cu toate riscurile de comentarii contradictorii) ca si Casele de expeditii sa-si expuna parerea, referitoare la interactiunea legala si sanatoasa intre C.E. si transportatori. Rugam pareri sustenabile, atat din partea transportatorilor, cat si din partea C.E., deoarece un rezumat al acestor propuneri va fi inaintat Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, cu propunerea formularii unor metode de a reglementa unele aspecte negative din aceasta activitate comuna. Asteptam parerile dumneavoastra si pe :
www.apte2002.ro
Subliniem ca gasim activitatea C.E. ca deosebit de importanta, dar totodata dorim si o reglementare atat a activitatii transportatorilor, cat si a C.E.
Asteptand propuneri concrete (nu retorici) si sperand intr-o confruntare de idei, ce va impulsiona pozitiv relatia dintre C.E. si transportatori, raman cu stima,

APTE 2002 – Arad, – www.apte2002.ro
Secretar,
Membru al Consiliului Director

Arad – Romania,
str. Ardealului 2/A,
tel : 004.0357.100172,
fax : 004.0357.100173,
mobil : 004.0722.277758

COLABORATORI