+40 764 406 955 office@apte2002.ro

PRECIZĂRI CU PRIVIRE LA SITUAȚIA CITY INSURANCE

sept. 22, 2021 | 0 comentarii

Marsh România – Precizări cu privire la situația S.C.City Insurance S.A

Vă transmitem detaliile cu privire la cele mai recente informații în legătură cu situația City Insurance, pornind de la informațiile publicate de către Autoritatea de Supraveghere a Asigurărilor (ASF).

La data de 17 septembrie a.c., ASF a publicat informarea de mai jos: “[…] pentru protejarea intereselor asiguraților, Consiliul A.S.F. a decis: retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., în conformitate cu prevederile art. 110 din Legea nr. 237/2015, constatarea stării de insolvență a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.,[…] și promovarea de către A.S.F. a cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva societății, conform dispozițiilor art. 249 din legea referită. […]

” În aceste condiții, nicio poliță nouă sau reînnoită nu va mai putea fi emisă la City Insurance. Polițele deja emise, rămân în vigoare până la expirare, sau până la denunțare – potrivit prevederilor legale aplicabile (Legea 85/2014 prevede la Art. 262. – (32) La data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, polițele de asigurare încheiate de societatea de asigurare/reasigurare încetează de drept în termen de 90 de zile).

Ne dorim să vă informăm imediat cu privire la orice modificare nou apărută, vom monitoriza comunicatele oficiale și vă vom ține la curent cu orice informație de interes.

După cum știți, Marsh nu poate garanta și nu își poate asuma responsabilitatea pentru starea financiară, solvabilitatea sau capacitatea financiară a companiilor de asigurări. 

Informații utile: Vă rugăm să rețineți că, în prezent, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) poate primi cereri de deschidere a dosarelor de daună, din partea potențialilor creditori de asigurare ai Societății de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A.

Demersuri privind deschiderea dosarului de daună. https://www.fgaromania.ro/demersuri-privind-deschiderea…/

Demersuri privind cererile de plată. https://www.fgaromania.ro/demersuri-privind-cererile-de…/

Formulare pentru înregistrarea solicitărilor adresate FGA. https://www.fgaromania.ro/formulare-fga/

Verificare setare solicitări. https://www.fgaromania.ro/status-cereri-nou/

Echipa Marsh România vă este alături cu disponibilitatea de a vă oferi răspunsuri la orice întrebări cu privire la City Insurance și la modul în care această situație v-ar putea afecta.

Colegii noștri din echipa Marsh România care se ocupă de programul dumneavastră de asigurări vă stau la dispoziție.

COLABORATORI