+40 764 406 955 office@apte2002.ro

PLANGERI LA EURO CONTROLE ROUTE

sept. 22, 2021 | 0 comentarii

Va reamintim ca organismul european de control rutier, cu sediul la Bruxelles, Euro Controle Route (ECR) la adresa de internet:
http://www.euro-route-controle.eu/
 a deschis posibilitatea firmelor de transport de a inainta plangeri impotriva oricarui act de control efectuat in oricare stat membru al Uniunii Europene, de catre oricare organism de control rutier. Aceste plangeri pot contine datele acestor controale ale caror urmari le consideram disproportionale fata de fapta comisa, neconforme, ilegale, abuzive, etc., totodata platforma permite descrierea experientelor dobandite pe urma contestatiilor formulate fata de aceste controale si parerea noastra despre modul de rezolvare si/sau observatiile noastre in legatura cu justetea, modul, perioada, etc. al actului de solutionare a contestatiei. Ratiunea ce a stat la baza deschiderii acestei platforme a fost dorinta ECR de a primi informatii direct de la cei ce sunt supusi controalelor, asupra naturii neajunsurilor tipice, modurile de control pe care le consideram neconforme, injuste si/sau despre particularitatile nocive ale unor reglementari nationale (in speta O.G.(HU) 57/2007) constatate de noi . Materialele postate de noi pe aceasta pagina nu se considera contestatie, serveste exclusiv ca material de studiu pentru ECR. Totodata insa, aceste postari pot avea un efect benefic asupra practicii de control si de amenda europene si in acest fel pregatesc terenul pentru eventuale schimbari legislative !
Va rugam insistent sa traiti cu posibilitatea de semnalare ale acestor experiente negative, in acest fel va aduceti direct aportul la desfiintarea sau schimbarea in bine a unor reglementari abuzive, injuste, disproportionale ! In acest fel ECR va primi direct material de studiu si despre O.G.(HU) 57/2007 sau alte reglementari nationale de amenda pentru nerespectarea Reg. CE 561/2006.

Pagina de semnalare in limba romana :
http://euro-controle-route.eu/cms/forms/inventory_fines_ro.php
Pagina de semnalare in limba engleza :
http://euro-controle-route.eu/cms/forms/inventory_fines_en.php
Pagina de semnalare in limba maghiara (la selectarea organului de control maghiar, selectati ca tara „MagyarorszA!g”):
http://euro-controle-route.eu/cms/forms/inventory_fines_hu.php
Nu uitati ca doar daca semnalam cat mai multi, in loc potrivit, acele probleme cu care ne confruntam, doar atunci se va crea premiza desfiintarii, schimbarii unor practici, a unor reglementari injuste de amenda.
 Va reamintim ca memoriul inaintat de APTE 2002 si FORT catre CE si MTI in legatura cu protestul impotriva O.G. (HU) 57/2007, se gaseste si pe site-ul asociatiei noastre :
www.apte2002.ro

COLABORATORI