+40 764 406 955 office@apte2002.ro

MINUTA INTREVEDERII APTE 2002, FORT, ATRC CU MTI

sept. 22, 2021 | 0 comentarii

Incheiata astazi 21.01.2010, in urma intrevederii intre reprezentanti ai patronatelor din transporturi rutiere, sub egida FORT, APTE 2002, ATRC si Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu

   Ca urmare a adresei nr.88/21.01.2010, prin care FORT, APTE 2002 si ATRC prezinta o lista de revendicari in 15 puncte, s-au convenit urmatoarele :

1. a) Introducerea rovinietei cu perioada de valabilitate de 3 luni, prin modificarea OG 15.

    b) Eliminarea AST pentru marfurile divizibile, concomitent cu accesul pe reteaua TEN secundara, asa cum este definita in Tratatul de aderare al Romaniei la UE, pentru toti transportatorii rutieri. Pe celelalte drumuri de interes public, se va permite accesul conform sarcinilor portante constructive ale acestora.

2. Ministerul Transporturilor si Infrastructurii considera nejustificate si nefundamentate initiativele autoritatilor locale care au introdus asemenea taxe, drept pentru care va raspunde in acest sens initiativei FORT, APTE si ATRC.

3. Referitor la revendicarile de la punctele 3,4,5,8,9,10,12,13, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, va lansa un amplu proiect de modificare a legii transporturilor rutiere, la care vor participa reprezentantii partenerilor de dialog social, luand in considerare cele revendicate la aceste puncte.

4. a) Referitor la punctul 7 al revendicarilor, MTI se angajeaza sa medieze problema compensarii datoriilor statului catre operatorii rutieri de persoane, cu cuantumul aferent al datoriilor acestora din neplata unor obligatii catre bugetul de stat, cu Ministerul de Finante.

   b) Referitor la datoriile MTI inregistrate pana la aceasta data ca fiind restante, ministerul va incerca sa comaseze sumne aferente anului bugetar 2010, in primul trimestru al acestuia, in vederea efectuarii platilor restante pe anul 2009, cu aprobarea  Ministerului de Finante.

5. Referitor la revendicarea prevazuta la pct. 9, Ministerul Transporturilor si Infrasructurii va purta corespondenta necesara cu MAI, in vederea propunerii de modificare a legii 92 privind transportul local, prezentand si sustinand punctul de vedere al operatorilor de transport rutier – revenirea transportului public judetean in administrarea MTI – ARR, sustinuta de Regulamentul European, privind serviciul public de transport rutier si feroviar nr. 1370/2007.

Reprezentant MTI :

Secretar de Stat Eusebiu Pistru,   ……….   semnatura si stampila MTI

Director DTR Sorin Sirbu,    ………  semnatura

Director DIVP – CNADNR Lucian Calmus.     ……. semnatura

Reprezentanti ai patronatelor din transporturi :

Presedinte FORT Augustin Hagiu  ……….semnatura si stampila

Presedinte APTE 2002 Adrian Pop ……….semnatura si stampila

Presedinte ATRC Ilie Raduta  ………..semnatura si stampila

COLABORATORI