+40 764 406 955 office@apte2002.ro

MAE- PRECIZARI TESTARE COVID UK

sept. 22, 2021 | 0 comentarii

Precizări de presă privind procedura de testare pentru infecția cu COVID -19 în contextul reluării circulației dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord spre Republica Franceză

 În continuarea informațiilor comunicate cu privire la soluția agreată de către autoritățile franceze și britanice în vederea deblocării situației generate la frontiera dintre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda de Nord și Republica Franceză, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Conform informațiilor comunicate de către autoritățile britanice cu privire la procedura de testare pentru infecția cu COVID-19 în vederea permiterii intrării pe teritoriul francez, testarea este gratuită și este efectuată doar în cadrul centrelor special amenajate de către guvernul britanic prin intermediul personalului din sistemul medical britanic de sănătate (NHS).

De asemenea, programul de testare va fi efectuat non-stop (24h din 24, 7 zile din 7), inclusiv în perioada sărbătorilor. Șoferii de tir care se îndreaptă spre Portul Dover trebuie să se deplaseze la Manston (postcode CT12 5FE) într-o zonă de așteptare, urmând a fi testați în centrul de acolo, iar șoferii în drum spre Eurotunnel trebuie să se deplaseze la Junction 8 de pe autostrada M20 și să se așeze la rândul de așteptare pentru a fi testați la locația stabilită de autoritățile britanice. Pe durata efectuării testării în locațiile din Manston și Junction 8 de pe M20, șoferii de camioane trebuie să rămână tot timpul în vehicul și să păstreze regulile de distanțare socială.

Conform autorităților britanice, rezultatul testului pentru șoferii de camion se obține în 40 minute. În cazul unui rezultat negativ, persoana va fi direcționată către punctul de îmbarcare, iar în cazul în care rezultatul este pozitiv, reprezentanți ai autorităților vor informa persoanele testate pozitiv cu privire la locația unde urmează să rămână în autoizolare timp de 10 zile, costurile cazării fiind suportate de statul britanic.

Autoritățile britanice recomandă șoferilor de camioane să nu părăsească vehiculul și să nu încerce să se testeze la altă locație, decât cele indicate mai sus pentru a evita crearea unor blocaje suplimentare. De asemenea, autoritățile britanice au reiterat recomandarea către șoferii de camioane care nu au ajuns încă în comitatul Kent să nu continue călătoria până la anunțuri ulterioare privind decongestionarea zonei, întrucât persistă întârzieri și disfuncționalități majore la Portul Dover și la Eurotunnel (detalii la https://www.gov.uk/government/news/covid-19-testing-for-hgv-drivers-using-the-port-of-dover-or-eurotunnel). Suplimentar față de cele două centre de testare pentru șoferii de camion, guvernul britanic a mai pus la dispoziție o locație de testare destinată persoanelor care călătoresc cu autocare sau în regim propriu.

Centre COVID-19 Drive-through si Walk In Testing Sites se află la: Ashford Centrul Covid-19 Drive-through Testing Site – Ashford (Victoria Road Car Park) – Victoria Rd, Ashford, TN23 7HE Maidstone Covid-19 Drive-through Testing Site – Maidstone – Cumberland Ave, Maidstone, ME15 7JN Folkestone Covid-19 Drive-through Testing Site – Folkestone -(the Stadium Car Park) Aldridge Rd, CT20 3EN Margate Covid-19 Walk-through Testing Site – Margate (Dreamland Car Park) – Dreamland Car Park, Margate CT9 1X Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul serii de ieri o echipă din cadrul Secției Consulare a Ambasadei României la Londra și de voluntari a fost din nou prezentă în Folkestone și în regiunea Dover pentru a acorda asistență cetățenilor români staționați în aceste zone.

Astfel, reprezentanții misiunii diplomatice au informat cetățenii români cu privire la procedura de testare pentru infecția cu COVID-19 organizată de autoritățile britanice și au depus demersuri pentru facilitarea deplasării acestora către punctele de testare. De asemenea, echipa consulară a distribuit apă și alimente și a acordat asistență consulară la fața locului pentru cetățenii români care și-au pierdut documentele. Astăzi, echipa Ambasadei se deplasează în Portul Dover și în zonele adiacente. http://www.mae.ro/node/54639?

COLABORATORI