+40 764 406 955 office@apte2002.ro

INTALNIRE APTE & FORT CU MINISTRUL RADU BERCEANU

sept. 22, 2021 | 0 comentarii

Stimati Colegi !

Va transmitem in cele ce urmeaza informarea cu privire la intalnirea ce a avut loc in data de 14.07.2009, intre reprezentantii FORT + APTE 2002 si Ministrul Transporturilor si Infrastructurii – Domnul Radu Berceanu

Din delegatia de dialog social au facut parte:
Dl. Constantin Oprea – Vicepresedinte Membru Fondator FORT si ATRC – transport marfuri in constructii si infrastructura
Dl. Mayer Siegfried – Secretar APTE 2002 Arad – transport international – abuzuri Ungaria
Dl. Crac Doru Marian – Delegat FORT pentru problematica Transportului rutier de persoane
Dl. Augustin Hagiu – Presedinte FORT

Din partea Ministerului au Participat:

Ministrul Radu Berceanu
5 membrii din conducerea AND inclusiv Directorul General Dna. Tiron
Consilierul personal al Ministrului
Directorul Directiei Transport Rutier – Sorin Sarbu

La solicitarea Ministrului Radu Berceanu ordinea in care s-au agreat discutiile a fost urmatoarea:

1. – Infrastructura – CNADNR
2. – Transport Persoane
3. – Abuzuri Ungaria

La punctul 1 au fost abordate de catre Dl. Oprea Constantin urmatoarele probleme:

– HG 1373 – FORT a solicitat ca aceasta HG a carei modificare se discuta zilele acestea in minister sa se aplice tuturor tipurilor de marfuri divizibile, sa ia in calcul orice tip de cantarire omologat si sa se indrepte si impotriva beneficiarului de transport – lucru agreat si de catre Dl. Ministru si de catre CNADNR
– OG 43/97 – este deasemenea in discutie modificarea acetei ordonante si forma finala trebuie data de catre noi si minister pana pe data de 25 a lunii in curs: FORT a sustinut implementarea controlului unic, eliminarea cantaririi axa cu axa a vehiculelor ce transporta bunuri divizibile si in special materiale pulverulente, introducerea restrictiilor de circulatie numai cu acordarea unor rute ocolitoare echivalate ca portanta, etc.
– Rovigneta: Ministrul Berceanu ne-a comunicat ca are in vedere din toamna, odata cu aparitia noului guvern, introducerea vignetei numai ca taxa de autostrada iar restul sa fie colectat din pretul carburantului a carei acciza trebuie sa se mareasca, pe principiul ca daca alimentezi, cu siguranta utilizezi infrastructura rutiera.Practic este exact ceea ce cerea FORT-ul impreruna cu partenerii CNR in urma cu 1 an -Evident ca aceasta este si dorinta noastra a transportatorilor.

La punctul 2 sustinut de Dl. Crac:

– Se pare ca banii pentru subventii au plecat deja catre transportatorii de persoane si vor fi achitate toate scadentele restante pana la si inclusiv luna Martie.
– Ministrul Berceanu agreeaza formula de compensare in trei cu ministerul de finante, formula propusa de FORT prin vocea D-lui Crac si urmeaza sa discute cu Ministrul Pogea aceste aspecte.
– Tot Dl. Crac a sustinut si nevoia de a avea un program de transport pe 5 ani la transportul de persoane. Ministrul Berceanu a spus ca nu are nimic impotriva ca acest lucru sa fie reglat prin modificarea la ordonanta 109 .
Dl. Director Sorin Sarbu a intervenind sustinand ca este in momentul de fata un nonsens ce trebuie reglat -si anume licente de 5 ani valabilitate in conditiile in care traseul este valabil numai 3. Ramnane ca pentru aceasta chestiune sa facem un lobby permanent in subcomisiile de discutie pe modificarea 109 acolo unde subsemnatul participa aproape zilnic.

Referitor la abuzurile cu ocazia controalelor maghiare – punctul 3,
sustinut de Dl. Mayer :

S-au expus mai multe exemple de amenzi, pe care le consideram aberante, unele ajungand la sume ce depasesc 20.000 de euro. S-a amintit ca din cauza aplicarii fara discernamant si intr-un mod vadit de a colecta fonduri la bugetul Ungariei, dispare orice urma de rol de indrumare al O.G.(HU) 57/2007 si acest lucru a avut ca rezultat sinuciderea unui sofer lituanian in vama Letenye in mai a.c., din cauza unei amenzi in valoare de 4.500 de euro si luarea masurii de sechestrare a camionului.
Delegatia FORT + APTE 2002 si-a manifestat disponibilitatea de a alcatui front comun, impreuna cu MTI, in vederea schimbarii prin orice mijloace a O.G.(HU) 57/2007.

– Ministrul Radu Berceanu a sustinut ca se va implica personal in aceasta chestiune – demonstrand ca deja este informat cu privire la actiunea comuna FORT si APTE din vama Nadlac de saptamana trecuta. Va transmite comisarului Tajani si omologului maghiar o scrisoare foarte directa si la obiect in care sa abordeze radical situatia.

Cu stima,
Augustin Hagiu
Federatia Operatorilor Romani de Transport (F.O.R.T)
Phone: 004.021.351.22.85
Fax: 004.021.351.22.84
Mobile: 004.0729.218.111
E-mail: office@fort-romania.ro

Cu stima,
APTE 2002 – Arad, – www.apte2002.ro

Arad – Romania,
str. Ardealului 2/A,
tel : 004.0357.100172,
fax : 004.0357.100173,
mobil : 004.0722.277758,

Pentrui detalii privitoare la actiunea de protest comuna APTE 2002 + FORT de la Nadlac, precum si a afla noutati privitoare la activitatile asociatiilor, Va invitam sa vizitati :

www.apte2002.ro …….. si ……. www.fort-romania.ro

COLABORATORI