+40 764 406 955 office@apte2002.ro

ÎNCĂ O VICTORIE APTE ÎMPOTRIVA PACHETULUI RUTIE

sept. 22, 2021 | 0 comentarii

ÎNCĂ O VICTORIE APTE ÎMPOTRIVA PACHETULUI RUTIER1

Așa cum a anunțat încă din data 15 marie 2019 , în premieră la nivelul Uniunii Europene, Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002 a rămas consecventă în inițiativa sa internațională și a organizat in 27.03.2019 la Strasbourg , în fața Parlamentului European protestul industriei de transport din România împotriva adoptării de către Parlamentul European al Pachetului Rutier 1.

Inițiativei APTE s-a alăturat și inimoasa Asociație a Transportatorilor Internaționali din Bulgaria ( SMP ) împreună cu care s-a structurat fiecare detaliu al acțiunii. Trebuie să menționăm faptul că pentru protestul din data de 27.03.2019 a fost eliberată o singură autorizație de protest de către Prefectura Bas-Rhin , pentru 300 de persoane, APTE deplasând 200 de protestatari cu două aeronave închiriate, iar patronatul din Bulgaria sosind la ora 10:00 cu un avion de 100 de pasageri. Referitor la solicitarea și eliberarea autorizației s-a ocupat Domnul eurodeputat Angel Dzhambazki , căruia îi mulțumim în mod deosebit și pe această cale. Protestul inițiat și organizat de APTE 2002 la Strasbourg a fost de o necesitate cardinală pentru viitorul industriei de transport din România , deoarece Parlamentul European se pregătea să consfințească prin vot o mare nedreptate pentru interesele transportatorilor din Estul Uniunii Europene .

Înainte și în timpul pregătirilor pentru protestul din 27.03.2019 ,APTE a susținut un lobby foarte intens pe lângă eurodeputații din estul Uiunii Europene , dar și pe lângă Președintele Parlamentului European , Dl. Antonio Tajani , reclamând nelegalitățile procedurale precum și prevederile discriminative ale acestui pachet normativ , APTE fiind și patronatul care l-a sesizat pe de Dl. Tajani referitor la conflictul de interese în care se află și astăzi raportorul Ismail Ertug , precum și referitor la multe dintre nedreptățile și ilegalitățile cuprinse în Pachetul Rutier 1.

Această presiune constantă al APTE și a aliaților din Bulgaria, precum și asistența pe care APTE a asigurat-o eurodeputaților la întocmirea mai multor amendamente și-a arătat din plin efectele , deoarece foarte mulți eurodeputați au conștientizat gravitatea pericolelor ascunse în Pachetul Rutier 1 și foarte mulți și-au arătat disponibilitatea în a formula mai multe amendamente în acest sens. Astfel toate aceste demersuri s-au concretizat prin numărul mare de amendamente depuse de eurodeputați precum și prin crearea unei solidarități între ei împotriva acestui Pachet nelegal , unitate care s-a menifestat pe deplin la votul cu rezultat foarte strâns din data de 25.03.2019, când 154 de deputați au dorit scoaterea de pe agenda de vot a Pachetului iar 156 au votat pentru menținerea rapoartelor la vot . Toate aceste insistențe ale APTE și ale aliaților bulgari au lovit puternic la temelia construcțiilor și strategiilor Vesticilor astfel încât sistemul creat de ei a început să dea semne de slăbiciune , mai ales atunci când Președintele Tajani s-a convins că trebuie să ia atitudine.

În acest context Președintele Antonio Tajani , dovedind un curaj imens și susținut de protestatarii APTE din fața Parlamentului European (care au ajuns la fața locului încă de la ora locală 7:00 ) , la începutul ședinței plenare din data de 27.03.2019 a anunțat că retrimite în baza art. 175 din Regulamentul de Procedură al PE dosarul Pachetului Rutier 1 la comisia parlamentară TRAN , hotărând astfel amânarea dezbaterii și a votului pe Pachet pentru o dată ulterioară. Președintele și-a motivat decizia prin faptul că votul în Parlament trebuie să fie “ eficient , în cunoștință de cauză și clar” , astfel că doar acele amendamente vor trebui să intre în sesiunea plenară următoare , care primesc cel puțin o treime din voturile membrilor comisiei TRAN. După luarea acestei decizii Președintele Tajani a fost supus unor atacuri spontane din partea deputatului Ismail Ertug și al deputatului Merja Kylönnen , ambii având calitatea de raportori în dosarul Pachetului Rutier 1, încercând să-l determine pe Președinte să își schimbe hotărârea. După cum se știe, acesta a rămas ferm pe poziție și nu a schimbat nimic din cele decise anterior menținându-și hotărârea în a retrimite la TRAN tot Pachetul . Din stradă , de la fața locului APTE , prin curajoșii protestatarii prezenți și-a adus contribuția în a-l susține pe Președintele Tajani și astfel s-a obținut încă o VICTORIE îmensă în fața puternicilor adversari din Vestul Uniunii Europene. Ne-am putea adresa întrebarea : ce s-ar fi putut întâmpla dacă Președintele Tajani totuși nu anunță -la începerea ședinței de la ora 9:00 – retrimiterea dosarului la TRAN sau își schimbă decizia în ultimul moment și se trece la dezbateri pe Pachet și la vot maraton ? Și după anunțul Președintelui Tajani , APTE împreună cu aliații din Bulgaria a continuat protestul exprimându-și nemulțumirile cu privire la conținutul acestui Pachet și cu privire la jocurile neoneste ale adversarilor vestici , trăgând un semnal de alarmă în fața forurilor centrale europerne că nu au dreptul să se comporte în acest mod și să înceteze să mai încerce distrugerea industriei de transport din Estul Uniunii Europene.

În concluzie APTE înregistrează o adoua VICTORIE în acest dosar , din tot atâtea confruntări, deoarece atât la protestul din data de 10 ianuarie 2019 de la Bruxelles pe care la inițiat și organizat cât și la protestul de ieri 27 martie 2019 de la Strasbourg pe care la inițiat și organizat , APTE a dovedit forță , intransigență și determinare exemplară în a reprezenta interesele industriei de transport din România. În final dorim să mulțumim tuturor participanților la protest că au fost alături de industria de transport din România , că și-au ridicat vocile împotriva nedreptăților cuprinse în Pachetul Rutier 1 și că au putut să se convingă personal de faptul că dacă există voință , unitate și un scop nobil orice luptă poate fi câștigată și orice VICTORIE poate fi obținută .

Cu mulțumiri ,

Conducerea APTE2002

COLABORATORI