+40 764 406 955 office@apte2002.ro

Guvernul recomanda transportatorilor să folosească toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina pentru întoarcerea în Romania

mart. 1, 2022 | 0 comentarii

Guvernul României monitorizează atent evoluţiile situaţiei de securitate din Ucraina, precum şi din regiune, şi continuă să acţioneze în vederea oferirii întregului sprijin celor care doresc să revină sau să tranziteze teritoriul României.

Având în vedere situaţia specială a transportatorilor rutieri, în contextul creşterii valorilor de trafic la punctele de trecere a frontierei, în special la frontiera cu Ucraina, pe sensul de intrare în România, recomandăm utilizarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, inclusiv cele cu Republica Moldova.

Transportatorii rutieri care intenţionează să revină sau să tranziteze teritoriul României pot utiliza punctele de trecere a frontierei dintre Ucraina şi România: PTF Solotvino – PTF Sighetu[ Marmaţiei, PTF Diakovo – PTF Halmeu, PTF Porubne – PTF Siret), sau cele dintre Republica Moldova şi România: PTF Lipcani – Rădăuţi Prut, PTF Costeşti – PTF Stânca, PTF Sculeni, PTF Leuşeni – PTF Albiţa, PTF Cahul – PTF Oancea şi PTF Giurgiuleşti – PTF Galaţi.

Reamintim că, începând cu 26 februarie 2022, Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi-Prut de la graniţa cu Republica Moldova funcţionează în regim permanent.

Transportatorii rutieri pot consulta informaţiile complete referitoare la activitatea punctelor de trecere a frontierei, precum şi timpii medii de aşteptare, pe pagina Poliţiei de Frontieră: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/.

Autorităţile române reiau solicitarea MAE, adresată tuturor cetăţenilor români, inclusiv transportatorilor rutieri, care se află în Ucraina, de a-şi notifica, de urgenţă, coordonatele prezenţei lor în această ţară prin platforma www .econsulat.ro

(https: / /www.econsulat.ro/CetateniRomanilnregistrati / lnregistreaza) sau contactând MAE la numărul de telefon 0040751084537, linie telefonică pentru solicitări de protecţie şi asistenţă consulară.

Menţionăm că Ambasada României la Kiev şi Consulatul General al României la Odesa şi-au suspendat activitatea, oficiile consulare de la Cernăuţi şi Solotvino îşi desfăşoară activitatea în continuare în parametrii normali, cu tot personalul.

Luând în considerare detaliile precizate anterior, vă transmit rugămintea, pe această cale, să comunicaţi toate informaţiile către membrii structurilor dumneavoastră.

Citește document oficial AICI!

COLABORATORI