+40 764 406 955 office@apte2002.ro

DIRECTIONATI 2% DIN IMP. PE VENIT CATRE APTE 2002

sept. 22, 2021 | 0 comentarii

Stimati colegi !

Fara sa Va coste nimic, puteti directiona 2% din impozitul DVS. pe venit catre APTE 2002 !

ANAF informeaza contribuabilii persoane fizice, care in anul 2010 au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor si cei care au obtinut venituri: comerciale, din profesii libere, din drepturi de proprietate intelectuala, din cedarea folosintei bunurilor, din activitati agricole, din transferul titlurilor de valoare, din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, ca pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand 2% din impozitul stabilit pentru veniturile realizate in anul precedent.

Redirectionarea impozitului se poate face pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii: asociatii, fundatii, organizatii sindicale, patronate, partide politice, asociatii de proprietari, case de ajutor reciproc ale salariatilor, in masura in care, potrivit legilor proprii de organizare si functionare desfasoara activitati nonprofit, inclusiv pentru cultele religioase recunoscute.

Redirectionarea poate fi facuta catre o singura entitate sau unitate de cult iar optiunea se face fie pe formularul 230 – „Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ�?, cod 14.13.04.13, pentru cei care au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, fie pe formularul cod 200 – „Declaratie privind veniturile realizate din Romania�? pentru celelalte categorii de contribuabili.

In 2011, Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002) are planuri mari. Dorim sa dezvoltam si mai mult proiectele noastre sociale in domeniul transporturilor, pentru ca mai multi colegi de breasla din aceasta tara sa beneficieze de proiectele noastre.
Asa dupa cum puteti vedea din actiunile noastre prezentate pe site-ul www.apte2002.ro  sau www.conr.ro  , intervenim in cazuri sociale de interes comun, in care este nevoie de ajutorul nostru. Pentru asta nu este indeajuns daruirea, este nevoie si de sustinere financiara.
Toate activitatile noastre nu se pot desfasura fara ajutorul dvs. De aceea va invitam sa fiti partenerii nostrii in actele de interes comun, FARA SA VA COSTE NIMIC.

Va invitam sa directionati 2% din impozitul dvs pe venit catre activitatile si proiectele APTE 2002.

Cum se poate directiona 2% din impozitul pe venit?

2% din impozitul datorat statului este o ocazie buna sa profitati de posibilitatea oferita de lege pentru a sprijini breasla cu 2% din impozitul pe venitul global!

Directionarea a 2% din impozitul pe venit datorat statului se realizeaza foarte usor, prin simpla completare a cererii 230 (privind destinatia sumei reprezentAcnd pAcna la 2% din impozitul pe venitul anual). Completati cu datele dumneavoastra personale prima parte a documentului si trimiteti cererea la directia locala de finante.

Daca realizati venituri din alte surse pe lAcnga salariu, la declaratia nr. 200 privind veniturile speciale, pe care oricum o depuneti la Administratiile Financiare, la punctul III, subpunctul 2, completati A�n felul urmator:

Denumire entitate nonprofit:      Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002

Cod de identificare fiscala al entitatii nonprofit :     17049980

Adresa:            Arad, str. Ardealului nr. 2/A

Cont bancar (IBAN):    RO68 WBAN 2511 0000 0251 1949   deschis la sucursala SAN PAOLO IMI Bank Arad

Ne-am bucura daca ati participa impreuna cu noi la desfasurarea proiectelor in interesul breslei, pe care dvs. le sponsorizati in acest sens.

Daca aveti nelamuriri sau alte intrebari, va rugam sa ne contactati la adresa de email: office@apte2002.ro  ,  mayer@apte2002.ro , sau tel: 0357.100172 begin_of_the_skype_highlighting              0357.100172      end_of_the_skype_highlighting , 0764.406954 begin_of_the_skype_highlighting              0764.406954      end_of_the_skype_highlighting, 0722.277758end_of_the_skype_highlighting

Consiliul Director al Asociatiei Patronale a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002)


Ce inseamna 2% pentru contribuabili?

Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).

Puteti astfel decide catre cine merg 2% din impozitele dvs.!

De ce e bine sa folositi aceasta prevedere?

�c Nu va costa nimic!

�c Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public – deci al dvs.!

�c Puteti ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dvs. directionand 2% catre o organizatie care lucreaza in acel domeniu.

�c Va puteti asigura ca acesti bani raman in comunitatea dvs. directionandu-i catre o organizatie ce va reprezinta interesele.

�c Puteti sa va ajutati colegii de breasla directionand 2% catre o organizatie care lucreaza pentru ei!

Ce trebuie sa faceti?

Pasul 1. Alegeti APTE 2002 sa directionati 2% din impozitul dvs. Cititi sectiunile: cum se alege organizatia si cum aleg o organizatie buna sau consultati baza de date.

�c Directionarea a 2% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie.

�c Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs, nu va pot obliga sa faceti acest lucru.

�c Alegeti organizatia pe care o doriti dvs.! Este dreptul dvs.!

Pasul 2.  Aflati datele de contact ale organizatiei. Aveti nevoie de urmatoarele informatii:

�c Numele organizatiei – Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002

�c Codul de identificare fiscala (codul fiscal) – 17049980

�c Contul organizatiei in format IBAN – RO68 WBAN 2511 0000 0251 1949 – deschis la SAN PAOLO IMI Bank Arad.

Pasul 3. Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit:

a) daca aveti venituri din salarii:

�c completati Declaratia 230 (punctele A si B)
Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc):

�c completati Declaratia 200 (punctul III)

Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2006, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Puteti obtine declaratiile 200 si 230 de la administratiile financiare, le puteti descarca de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (portal ANAF, zona de asistenta a contribuabililor, persoane fizice, formulare), puteti ruga o cunostinta sa va faca o copie, puteti cere o copie organizatiei catre care doriti sa directionati 2% sau…

Va rugam sa completati cu atentie toate datele, inclusiv datele organizatiei: nume, cod fiscal si cont bancar. Atentie contul bancar in format IBAN are 24 de cifre!

Asta-i tot!

Pasul 4. Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs. Termenul limita este 15 mai 2011!

V-ati adus contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la o viata mai buna in transporturi ! Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatiile beneficiare.

Va multumim,

Consiliul Director al APTE 2002

COLABORATORI