+40 764 406 955 office@apte2002.ro

Controlul în transportul rutier. Informații generale

sept. 13, 2021 | 0 comentarii

1. Generalități

Activitatea de control în transporturile rutieră este complexă, fiind desfășurată pe baza mai multor acte normative, de către diferite autorități cu atribuții în domeniul transporturilor sau din domenii conexe.

2. Inspecția și controlul activității de transport

Activitatea de transport rutier, activitatea de intermediere, activitatea școlilor de șoferi și pregătirea profesională fac obiectul unor controale specifice derulate de ISCTR. Controalele se derulează pe baza Ordinului nr. 995 din 7 decembrie 2011 de aprobare a Normelor metodologice privind modul de efectuare a inspecțiilor și controlului în transporturile rutiere.

Controlul specific în transportul rutier se realizează în trafic și la sediile operatorilor de transport rutier.

3. Controlul respectării perioadelor de conducere și a înregistrărilor tahograf

Controlul respectării perioadelor de conducere și a înregistrărilor tahograf este un control specific în transporturi care este reglementat prin prevederi suplimentare față de cel general, datorită importanței desosebite acordate în prezent legislației sociale.

4. Controlul privind respectarea normelor de circulație rutieră

Controlul rutier este efectuat asupra tuturor vehiculelor participante la circulația rutieră. Controlul rutier se efectuează pe baza prevederilor Codului rutier.

COLABORATORI