+40 764 406 955 office@apte2002.ro

COMUNICAT DE PRESÃ RCA PERSOANE FIZICE

sept. 22, 2021 | 0 comentarii

Tarifele RCA pentru persoane fizice ar trebui sã scadã la aproximativ 400 lei/an pentru un autovehicul
Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, APTE 2002, FORT și APULUM considerã cã inclusiv tarifele RCA pentru persoanele fizice ar trebui sã scadã în perioada urmãtoare, datele analizate din Raportul Milliman indicând un preț RCA de aproximativ 400 lei/an pentru un autovehicul, contrar celor menționate de asigurãtori și ASF cã tarifele pentru aceastã clasã ar urma sã creascã.
Patronatele din transporturile rutiere atunci când au avansat cifra de 4.907 lei RCA pe 12 luni pentru segmentul de vehicule comerciale de peste 16 tone au ținut cont de datele și metodologia de calcul fãcutã public recent de cãtre ASF. Solicitãm ASF și companiilor de asigurãri sã publice datele istorice pentru a vedea cum a funcționat piața RCA în România în ultimii 24 de ani, deoarece brusc, de la începtului lui 2015 (coincidențã sau nu, conducerea ASF a fost preluatã de domnul Mișu Negrițoiu), piața RCA nu mai funcționeazã. Solicitãm ASF și companiilor de asigurãri sã ne demonstreze public și transparent ce justificã costul peste cifrele noastre?
De ce ASF și asigurãtorii nu publicã cifrele? Le fabricã acum sau în urmãtoarele 30 de zile?! În România, asigurãtorii desconsiderã asigurații într-un raport de superioritate tolerat complice de ASF, în loc ca asigurãtorii sã fie parteneri cu asigurații.
În România asigurãtorii iau câți bani vor ei de la asigurații pe care îi considerã ei potenți financiar: transportatori, tineri posesori de autovehicule, în final de la oricine, doar sã facã profit de pe urma asigurãrilor obligatorii care au ponderi uriașe în portofoliul lor. Aceștia au o atitudine de sfidare la adresa clienților și nici nu e de mirare cã aceștia aleg variantele facultative din afara României.
Atitudinea ASF a atrofiat competitivitatea firmelor de asigurãri din România care opereazã RCA, firme care nu pot trãi fãrã aceste asigurãri obligatorii, nemaifiind competitive în zona produselor facultative.
Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, APTE 2002, FORT și APULUM solicitã PARLAMENTULUI ROMÂNIEI SÃ FACÃ PUBLICE PRIN ASF DATELE ISTORICE ȘI CELE ACTUALE PENTRU PIAȚA RCA, deoarece pânã în prezent nu au fost publicate din partea asigurãtorilor decât comentarii fãrã însã niciun argument bazat pe cifre și date.

COLABORATORI