+40 764 406 955 office@apte2002.ro

COMUNICAT DE PRESÃ 17.05.2017

sept. 22, 2021 | 0 comentarii

Comunicat de presă

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, COTAR, APTE 2002, APULUM, ARTRI salută promptitudinea comisiilor din Camera Deputaților și a Parlamentului în adoptarea noii legi RCA

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, COTAR, APTE 2002, APULUM, ARTRI salută promptitudinea comisiilor din Camera Deputaților, a Parlamentului precum și sprijinul Guvernului, prin ministerele de resort, pentru deschiderea manifestată în discuțiile privind adoptarea amendamentelor aduse de transportatorii rutieri la noua lege RCA.

Noua lege RCA a fost adoptată pentru evitarea pe viitor a situațiilor care au condus la explozia tarifelor RCA, fapt care a determinat plafonarea acestora pe ultimele șase luni. Totodată, patronatele din transporturile rutiere își exprimă convingerea că după expirarea perioadei de plafonare a tarifelor RCA nu va fi justificată în niciun fel creșterea prețurilor, întrucât tarifele plafonate au fost calculate conform formulei și datelor statistice cuprinse în noua lege, iar asigurătorii au înregistrat profit pe segmentul RCA pe perioada plafonării.

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, COTAR, APTE 2002, APULUM, ARTRI solicită ASF urgentarea stabilirii normelor pentru noua lege RCA cu participarea tuturor patronatelor interesate.

De asemenea, patronatele din transporturile rutiere solicită ca noile norme să fie elaborate în spiritul legii și al intereselor asiguraților pentru evitarea pe viitor a derapajelor care au condus la blocarea pieței.

COLABORATORI