+40 764 406 955 office@apte2002.ro

COMUNICAT DE PRESÃ 14.10.2016

sept. 22, 2021 | 0 comentarii

Comunicat de presă
UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM, ARTRI  solicită  GUVERNULUI ROMÂNIEI și ASF măsuri urgente pentru aplicarea OUG 54/ 14.09.2016 astfel încât începând cu data de 20 octombrie a.c. sa fie aplicate tarifele maximale
Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM, ARTRI  solicită Guvernului măsuri urgente pentru aplicarea OUG 54/ 14.09.2016 astfel încât începând cu data de 20 octombrie a.c. să producă efectele necesare deblocăriipieței RCA prin aplicarea tarifelor de primă maximale pentru următoarele 6 luni.
Autoritatea de Supraveghere Financiară, nu a respectat termenii înțelegerilor din 14 și 15 septembrie cu Guvernul și transportatorii stabilind un tarif maxim de 7.960 lei/an pentru autoutilitare peste 16 tone față de 7500 lei conform protocolului semnat, prin includerea în calculul tarifelor maximale, a unei cote de 30% pentru cheltuieli de administrare, și nu 25% cum a fost stabilit in data de 14 sept. la Guvern în condițiile în care este de notorietate practica acestora de a majora artificial cheltuielile, pentru diminuarea bazei de impozitare (ex: plăti servicii de închiriere mult peste prețulpieței, s.a.).
Având în vedere situația actuală a transportatorilor care nu-și pot permite plata extrem de mare și nejustificată a polițelor RCA, situație care distorsionează major piața transporturilor rutiere din România, solicităm calcularea tarifului primei RCA ținându-se cont de propunerile justificate ale transportatorilorși aplicarea începând cu data de 20 oct. 2016 a noilor tarife maximale.
Nerespectarea acestor condiții, va  încuraja comportamentul abuziv cu tendințe de monopol  în piață, al asiguratorilor, ceea ce va determina în scurt timp reacția transportatorilor prin reluarea protestelor la nivel național, total contraproductive pentru întreaga economie naționalași cetățeniițării.
În acest moment peste 15% din autovehiculele care formează capacitatea de transport rutier a țării este blocată din lipsa resurselor financiare pentru reînnoireapolițelor RCA datorită tarifelor mari, total nejustificate, practicate de către asiguratori în ultimele luni.Această situație se acutizează permanent și determină efecte sociale deosebit de grave prin disponibilizări zilnice ale șoferilor și personalului auxiliar care vor greva fondurile de asistență socială  ale bugetului de stat  și așa destul de împovărat.      

COLABORATORI