+40 764 406 955 office@apte2002.ro

ATENȚIONARE DE CĂLĂTORIE- CEHIA

sept. 22, 2021 | 0 comentarii

Atenționare de călătorie – evitarea tranzitării teritoriului Republicii Cehia spre Germania

 Ministerul Afacerilor Externe atenționează cetățenii români că autoritățile germane au decis introducerea temporară a controlului la frontierele terestre cu Cehia începând din 14 februarie 2021, urmare clasificării acestei țări drept „zonă specială de risc” unde există o transmitere comunitară a mutațiilor coronavirus.

 Totodată, începând cu data de 14 februarie, se impune obligativitatea prezentării rezultatului negativ al unui test PCR sau antigen, nu mai vechi de 48 ore, transportatorilor de mărfuri și persoanelor care intenționează să tranziteze Germania.

Efectuarea testării pentru CVID-19 pe partea cehă, precum și controlul riguros efectuat de partea germană au determinat formarea de cozi de autovehicule, lungi de mai mulți kilometri,   în punctele de trecere a frontierei ceho-germane pe partea cehă.

 Pentru a preveni congestionarea traficului pe teritoriul Cehiei, autoritățile cehe au luat, la rândul lor, decizia ca lucrătorii din domeniul transporturilor, care tranzitează teritoriul Republicii Cehia spre Germania să prezinte, la intrarea în Cehia, rezultatul negativ al unui test PCR sau antigen nu mai vechi de 36 ore înainte de intrarea în Cehia. Pentru verificarea îndeplinirii acestei obligații, organele de poliție au intensificat controalele.

 De asemenea, autoritățile cehe fac un apel ferm către companiile de transport să evite, pe cât posibil, Republica Cehă în deplasarea către Germania și recomandă cetățenilor străini să aleagă această rută numai în cazuri absolut necesare.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965 și 00420 257 530426, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 00420 607 078501.

 Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://www.mae.ro/node/51905 și praga.mae.ro.

COLABORATORI