+40 764 406 955 office@apte2002.ro

ADRESA APTE 2002, FORT SI ATRC CATRE MTI

sept. 22, 2021 | 0 comentarii

Nr.Inreg. MTI : CAL EP/88/21.01.2010
Antetele :  APTE 2002,   FORT si ATRT
Catre: Ministerul Transporturilor                                                                               In atentia: Domnului ministru Radu Berceanu
Stimate Domnule ministru !
        In cele ce urmeaza, va prezentam lista revendicarilor pe care le sustinem inca din 2005 si pe care dorim ca reprezentantii ministerului sa le abordeze in perioada urmatoare.
         Fata de cele de mai jos, ne exprimam intreaga disponibilitate si transparenta in colaborarea cu ministerul.
1) Corelarea cuantumului rovignetei, cu durata de utilizare, mult diminuata din cauza timpilor de conducere, a restrictiilor de circulatie si nereabilitarii drumurilor nationale – europene, sau, ca masura alternativa, ridicarea la portanta reala de 40 de tone si respectiv, greuitatea pe osie simpla la 11,5 tone a tuturor drumurilor europenedin Romania. Posibilitatea de achizitionare a roivignetei anuale prin contract cu plati trimestriale si virarea sumelor la Bugetul de Stat (vezi forma initiala : anul 1999).
2) Eliminarea tuturor taxelor de trecere sau de utilizare pentru orasele fara centuri ocolitoare complete, traversate de drumuri nationale – europene.
3) Infiintarea organismului unic de control – o singura entitate care sa isi faca in mod corect datoria si din care sa faca parte oameni calificati, angajati numai dupa un set complet de examene, care sa ateste capacitatea morala, tehnica si psihica de satisfacere a acestei profesii.
4) Marirea valabilitatii copiei conforme, direct proportional cu valabilitatea licentei de transport si eliminarea asigurarii de risc financiar.
5) Refacerea legislatiei in transporturi, impreuna cu patronatele din domeniu.
6) Modificarea urgenta a Ordonantei 43/97 si eliminarea AST-urilor , cu exceptia transporturilor agabaritice.
7) Plata datoriilor pe care Ministerul Transporturilor le inregistreaza fata de transportatorii de persoane, pentru deconturile transportului categoriilor defavorizate.
8) Cresterea valabilitatii licentelor de traseu la 5 ani, atat in cazul traseelor judetene, cat si interjudetene.
9) Modificarea Ordonantei 92 si revenirea traseelor judetene la ARR
10) Introducerea in legislatie a masurilor aplicate sectorului de transport rutier, numai cu consultarea reala a partenerilor de dialog social.
11) Tratament egal aplicat transportatorilor din afara tarii noastre la tranzitarea Romaniei, adica, intarirea controlului aplicat acestora.
12) Inasprirea conditiilor de acces la licenta de transport public.
13) Infiintarea curtii de Arbitraj in transporturi, din care sa faca parte inclusiv reprezentanti ai transportatorilor.
14) Modificarea HG.1373, in sensul obligarii beneficiarului transportului de a nu permite accesul autovehiculelor cu depasiri de greutate peste maximul admis si extinderea aplicarii HG la toate tipurile de marfuri transportate rutier, unde vor fi cuprinse cele trei componente : transportatori, furnizori si beneficiari (generator de trafic).
15) Extinderea obligativitatii asupra anteprenorilor generali (castigatorii lucrarilor publice), de a nu subcontracta decat societati cu credibilitate, platitoare de taxe si impozite si agreate pentru serviciile pe care le presteaza. Interzicerea anteprenorilor generali, straini sau romani, de a lucra pe teritoriul Romaniei cu masini si utilaje inmatriculate in alte state (vezi cazul : FCC).
        Mentionam ca situatia transportatorilor rutieri este dramatica si numai abordarea urgenta a solutiilor de mai sus poate indrepta situatia pe o directie buna.
        Va rugam, Stimate Domnule Ministru, sa acceptati semnarea unui protocol cu APTE, FORT si ATRC, protocol care sa cuprinda angajamente si termene clare fata de problematica prezentata.
         Va multumim anticipat, cu stima,
APTE 2002 – Presedinte : Adrian Pop –  semnatura si parafa,
FORT – Presedinte : Augustin Hagiu – semnatura si parafa,
ATRC – Presedinte : Ilie Raduta – semnatura si parafa

COLABORATORI