+40 764 406 955 office@apte2002.ro

22.01.2019 DECIZIA PRIVIND SOARTA PACHETUL RUTIER

sept. 22, 2021 | 0 comentarii

Comunicat APTE 2002 : Decizia privind soarta Pachetul Rutier se va transa de către Conferinta Presedintilor (COP)!

Început furtunos de şedinţă în comisia TRAN , astăzi 22.01.2019 de la ora 9:00 deoarece , după deschiderea şedinţei , preşedinta Karima Delli a adus la cunoştinţa membrilor comisiei , că la întâlnirea precedentă a coordonatorilor din data de 21.01 , nu s-a putut adopta o decizie privind parcursul viitor al Pachetului Rutier.

Coordonatorii nu au putut adopta o hotărâre prin majoritate de voturi între a trimite Pachetul direct în plenul Parlamentului UE sau a dispune revenirea acestuia la comisia TRAN pentru noi amendamente.

S-a putut observa insistenţa eurodeputaţilor din Germania (în special D-l Ismail Ertug, G. Meissner ) şi Cehia (mai ales Domnul Pavel Telicka) în sensul supunerii la vot a deciziei privind soarta Pachetului Rutier, dorindu-se ca Doamna Preşedinte de comisie Karima Delli să aprobe în şedinţa TRAN de astăzi 22.01.2019 vot deschis asupra destinului Pachetului Rutier. A fost de o evidenţă indiscutabilă unitatea de care au dat dovadă cei din Vest, fiind foarte clar că Doamna Preşedinte dacă aproba votul, Pachetul Rutier 1 mergea în întregime în plenul Parlamentului UE , cu toate că două rapoarte au fost respinse de plenul comisiei TRAN în data de 10 ianuarie 2019. Împotriva acestor iniţiative au luat poziţie mai ales eurodeputaţii din Polonia, Dl. Boguslaw Liberadzki catalogând drept haotică întâlnirea precedentă a coordonatorilor, spunând că în fond nu s-a adoptat nici o decizie clară şi dacă s-ar vota astăzi, practic pentru ce s-ar vota.

În final Preşedinta Karima Delli a concluzionat în sensul că la întâlnirea coordonatorilor nu s-a putut adopta o decizie clară, astfel s-a declinat competenţa luării unei decizii către Conferinţa Preşedinţilor (compus din liderii grupurilor politice şi din Preşedintele Parlamentului European, D-l Antonio Tajani) acest for având obligaţia să decidă în privinţa parcursului procedural al Pachetului Rutier.

Astfel Preşedinta comisiei a decis formularea unei scrisori către Conferinţa Preşedinţilor pentru luarea unei decizii clare privind viitorul parcurs al Pachetului Rutier.

COLABORATORI